Om Farbäck Motorsport

Historiken…..

Motorintresset började i mina unga år när jag fick min första leksaksbil . Men det här med rally började då Kjell Appelgren 1981 frågade om jag ville läsa åt honom i Kong Christians Race. Sen dess har jag fastnat för det.

Vi var ett gäng killar som hängde hos Bengt-Erik Strömbergs bilverkstad, ”Macken” i Ingelstad (Där fick vi meka med våra bilar och hjälpte honom med div arbeten).

1982 kom vi på att bilda Ingelstads Rally Team. Vi var sju bilar och servicebil. Alla lackades i samma färger, vi beställde likadana jackor, sökte gemensam sponsring mm, cirkusen var igång.

Under hela 1982 var jag kartläsare åt Björn Olofsson.  1983 köpte Bengt Erik rallybilen och jag läste.

Under 1984 började jag själv köra, 2 tävlingar .  1985 blev det 9 tävlingar och jag avancerade till A-förare.

1986 köpte jag en vit Opel Kadett av Hans Åkesson, på vinterrallyt i Vetlanda då Eriksson och Bengt-Erik hade lånat bilen, hamnade det den av någon outgrundlig anledning upp och ner, efter riktning så blev den röd.

Höjden på karriären med kadetten var i Vetlanda 1987, efter 3 sträckor ledde jag tävlingen och hade slagit Björn”Nalle” Johansson på 2 sträckor , sen dök ett förbaskat träd upp och jag tvingades bryta och allt tog stopp.

 

1:a återfallet

Stefan ”Bilax” Axelsson kom 1993 med ett oemotståndligt erbjudande, om jag gjorde i ordning hans rallybil så fick jag köra den. Då var vi igång igen….

1994 började klassen ”Nya veteran 66-72” , där passade Stefans bil in klockrent. Hela det året var positivt, vi körde South Swedish Rally, en upplevelse ut över det vanliga, speciellt med en 142:a i värstingklassen ”Nationell”, även här slutade rallyt med ”trädkontakt”. Men vid slutet på året hade jag vunnit Öppna Östgöta Mästerskapet i klassen ”Nya Veteran”.

 Vi körde stortävlingar som SM i Vetlanda 1995, det året började Torleif ”Tolle” Gustavsson läsa.

Ännu en gång körde vi South Swedish Rally, 1996 (Kom i mål utan att besöka ekorrarna i träden denna gång) .

Efter säsongen 1997 tröttnade jag och sålde bilen till en samlare i trollhättan. Nu var det familjen som gällde.

 

2:a återfallet

50-års kris ???  , 2009 köptes denna skönhet , Opel kadett 1979  , den gick inte att motstå

Efter att mognat lite i garaget och efter en titt på Dackefejden i Ingelstadsskogarna så var det bara att sätta igång.

2011 Uppstart , upptäcka brister både på bilen och mig själv.

”Zabra rallyt” föråkare knagglig start.

Dackefejden –Riktning av bil.

Gullaboknixen – gick hyfsat.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *