Gruvrundan 2019-09-21, Åtvidaberg

Det har varit lång väntan på nästa Bilsport Rallycup:s tävling, men äntligen dags. Gruvrundan en anrik tävling i Åtvidaberg. Eftersom det är bergiga trakter så blir vägarna kuperade och roliga, lite som nere i Blekinge fast med bredare vägar. Då dom haft problem med att få vägar så kör dom en egen variant, 2 sträckor som körs flera gånger.

SS1     6,1 km    (tryck här så kommer du till incar-filmen)                                                  Stenhård väg (som att köra på asfalt), med lite rullgrus ovanpå, efter lång raksträcka vänster vägbyte för att sedan gå in i skogen,,,ooops rödmarkerade stenar som kan ställa till med punktering. Jag växlar så in i bombens, men fort går det inte…Tid= 4,40,6  4:e tid i klassen.

SS2     4,0 km   (tryck här så kommer du till incar-filmen)                                                 Start på asfalt, krön krön och åter krön,,, här gäller det att chansa. Vi fick en varning som vi inte hittade var den va, men en sådär sträcka (vi slog Nelson i alla fall) . Tid= 2,41,3  2:a tid i klassen.

Service:                                                                                                                            Bensin,,,kolla olja,,, putsa rutorna,, Stefan mästerkocken Axelsson har stekt hamburgare.

SS3     6,1 km    (tryck här så kommer du till incar-filmen)                                                  I första högern så öppnas min dörr,,, det blir lite stressigt att stänga dörren-ratta-och växla samtidigt (slarvigt att inte stänga dörren ordentligt). Jag får förmaningar av Göran strula inte med växlarna igen,,  lite bättre flyt denna gång-kör sträckan 3,2 sek snabbare detta varvet. Men va fan har Nelson och Sören gjort… dom är 10 sek snabbare än mig… ;(   Tid= 4,37,4  3:e tid i klassen.

SS4     4,0 km                                                                                                                      Hamnar långt ut i lösgruset i en vänster,,,, oooooohhhh,, Gaaassssa skriker Göran. Tid= 2,41,2  3:e tid i klassen.

Service:                                                                                                                            Bensin,,,kolla olja,,, putsa rutorna,, ytterligare 1 hamburgare. Ser att Sören leder med 6 sek över Nelson som leder med 19 sek över mig och jag har 19 sek till nästa bakom mig.

SS5     6,1 km                                                                                                                     Bestämmer oss att köra på hög växel utan att chansa,,,, Kör sträckan ytterligare 1,2 sek snabbare än SS3   Tid= 4,36,2  2:e tid i klassen.

Summering:                                                                                                                       En förbannat trevlig tävling, välarrangerad. Vi hamnar på pallen, blir 3:a i klassen Ligger på delad andra plats i Bilsport rallycup