Karlskrona pokalen 2019-09-07

Nostalgi,,, För 40 år sedan kördes Karlskronapokalen för första gången. Kartläsare Göran Söderström började också sin rally karriär då. 2019-09-07 så var besiktning serviceplats start och mål placerad på Rosenholm gamla militärfält.

SS1     6,7 km    (tryck här så kommer du till filmen)                                                           Vi har inte kört på 1 månad,,,ny setup på bilen helt enligt instruktioner av Björn Nalle Johansson,,, detta skall bli intressant.  Start nr 8. OOOPPSS rullgrus i 1:a vägbytet  ja så drar vi på,,, asfalt i nästa vägbyte (fegade lite),,, kuperad bred fin väg,, satans vad detta är kul. 😉   Tid=4,56,0   snabbast i klassen.  7 startande i klassen,, 13:e tid totalt i tävlingen.

SS2     8,3 km    (tryck här så kommer du till filmen)                                                          Hård skogsväg,,,snabb början,,,2 snabba vägbyten och sedan ännu snabbare väg,,, vägbyte vänster,,,tempoväxling, gräs i mitten, nu svänger det. Tid= 5,22,6   snabbast i klassen, 20:e tid totalt i tävlingen.

Service:                                                                                                                               Bensin,,,kolla olja,,, 4 st äggmackor och lite kaffe.

SS3 (samma som SS1)     6,7 km    (tryck här så kommer du till filmen)                            Nej det är inte uppkört,, kanonvägar,,, kartisen tycker jag skall växla tidigare,,, Va fan låg det inte någon i innerkurvan och filmade. Körde sträckan 3 sek snabbare denna gång. Tid=4,52,9   snabbast i klassen. 17:e tid totalt i tävlingen.

Summering:                                                                                                                        En förbannat trevlig nostalgisk Lördag i Karlskrona, Halva IRT:gänget från förr körde.                                                                                                          Bilen inställningen blev kanonbra.                                                                               Tack Jerry för hjälpen med växelspaken.                                                                 Jag vann klassen,, 16:e plats totalt i tävlingen… 🙂