Midnattssolsrallyt 2018-06-27 – 2018-06-30

Ursäkta att referatet har dröjt så länge…. men många vet varför… och anledningen var inget att skryta för….

Onsdagen började faktiskt med att vi kom i väg från Ingelstad i tid,,,och tur var väl det,,,Denna tävling är ju mer av allt,, anmälan gick smidigt vi visste var den fanns,,, det var klistring på bilen,,,besiktningen tog 0,5 timme,,,Nelson hade fixat så vi fick nattaöver hemma hos Åke i år igen.

SS1     2,1 km    (tryck här så kommer du till filmen)                                                      Nervöst,,, asfalt hela sträckan,,, mycket publik,,, OOOOPPPSS den sladden var jag inte med på, däcken är varma,,, här kommer film utifrån,,,, Nja gick sådär Tid=2,16,0   16:e tid i klassen.  39 startande i klassen,, 76 totalt i tävlingen.

SS2     10,3 km   (tryck här så kommer du till filmen)                                                          Nu börjar rallyt,,, riktig grussträcka,,, här gäller det att gasa,,, varmt och dammigt,,,Första vägbytet vänster,,,OOOHH det kom på snabbt,,,Göran läser kurvorna bra,,,Spetsvägbyte vänster,,, i med ettan och kasa runt, härligt,,,, tar det lite lugnt den sista kurvan,,, vi blir intervjuade av rally radion efter sträckan där dom säger att vi gjort dagens bästa tid,,, 🙂  Tid=6,57,8   4:e tid i klassen.  38 startande i klassen,, 37:a totalt i tävlingen.

SS3     12,1 km                                                                                                                   Start på asfalt,,,, 4:e eller 5:e kurvan rykte det till,,, jäklar vad de skrapar när jag lägger i 2:an,,, vad är det som hänt,,, rasade växellådan,,,??  kör i alla fall sträckan ut  Tid=8,46,0   9:e tid i klassen.  36 startande i klassen,, 42 totalt i tävlingen.

SS4     7,5 km                                                                                                                       Kort transport mellan sträckorna ingen service,,, jäklar vilken sträcka,,, rena Asarumssträckan,,, Jag är lite förbannat beroende på växellådan,,, fan skall jag bryta redan nu,,,tror banne mig jag aldrig hade i 5:ans växel Tid=5,54,0   2:a tid i klassen. 36 startande i klassen,, 36 totalt i tävlingen.

Service:                                                                                                                              Vi byter däck bak,,,tanka och kollar bromsar,, äter välbehövlig mat,,, fy fan vad varmt….

SS5     7,6 km   (tryck här så kommer du till filmen)                                                            Mycket snabbare sträcka än SS4,,,Kom lite långt ut i en höger skrämde kartläsaren,,,Det dammar en hel del,,, pass upp höger 2 med räcke i ytter säger kartläsaren,,, sträckan gick sådär,,, Tid=5,08,7  3:e tid i klassen.  36 startande i klassen,, 34 totalt i tävlingen.

SS6     9,3 km                                                                                                                      Jag tror banne mig att lådan håller,,, 🙂 smal timmer väg med en del överraskningar, sträckan har aldrig används förrut,, Tid=6,31,0   5:e tid i klassen.  36 startande i klassen,, 34 totalt i tävlingen.

SS7     6,5 km   (tryck här så kommer du till filmen)                                                             Sista sträckan för dagen,,, vi ligger bra till,,, vi säger att vi kör igenom denna och sedan tar vi nattupphåll,,,den börjar bra,,, vad är det som är i mitten,, olja ??, ser sedan att BMW som startar innan oss står vid sidan,,, gled lite för långt ut i en höger,,, OOOOOOPPPPSSS,, rullar ett varv,,, rullar 2 varv,,, satans nu är det färdigåkt,,, styrväxeln är av…….  film utifrån tagen av Rallymalex.com

Summering:                                                                                                                        Tävlingen gick förbannat bra fram till,,,,, styrväxeln ”sprängdes”,,, framvagn krökt,,, vem har med sig dessa reserdelarna på ett rally,,, det är bara att bryta tävlingen,,,