Midsommardansen 2015-05-30

2015-05-30 Ljungby

Midsommardansen, jag har aldrig kör denna tävling tidigare. Tidig morgon 06:30 avgick vi från Ingelstad, 1/2-vägs till Ljungby så började, det fruktade REGNET.                      Idag kör vi första tävlingen för denna säsong, med en näst intill helrenoverad bil.                 Vi har även investerat i kamera, så håll tillgodo, se fliken film/bilder

SS1  5,6 km:                                                                                                                                           Redan efter 5 kurvor så kom Tolle av sig i noterna. Och jag körde med rattrost. Det regnade duktigt. Vi glömmer den sträckan. Tid=3,52,5.

 SS2  5,7 km:                                                                                                                                    Av någon anledning hade jag fått för mig att denna tävling var av Skånekaraktär (rakt-vinkel-rakt),,,ack vad fel jag hade. Det gick tungt i blötan, jag växlade förtidigt (ny lite tuffare kamaxel) vi kom igång lite,,, mot slutet var det några duktiga svängar.  Tid=3,28,4.

SS3  3,8 km:                                                                                                                                    En kort sträcka. Vi har start nr 40, det börjar redan bli 2 spår, tänk dom som kör här med start nr 161. Lite krokigare än sträckan tidigare gick sådär. Tid=2,43,8.

SS4  5,9 km:                                                                                                                                   Vi startar faktiskt på Ingvar Kamprads gårdsplan (Agunnaryd). Fortfarande regn regn regn, nu börjar vi komma igång, Tid=4,00,2.

Service:                                                                                                                                            Eftersom detta är den första tävlingen så nu måste allt kollas, vatten, olja, bensin, ooops lite för högt lufttryck i däcken, lufta bromsar bak. Stefan hade gasolkök med sig,,,mmm bullens varmkorv och potatissallad,,,mmmm.

SS5  5,9 km:                                                                                                                                   Nu har vi dragits oss söder om Ljungby. Lite kurvor i början, men avslutas på ängar och lite rakare,,,känns sådär när de går i 150 km/h i regn. Vi slår Urban Hjärtfors med 5 sek, han har ändå en Golf Kit Car för 500 000 kr.  Tid=3,21,5.

SS6  12,8 km:                                                                                                                                 Dagens längsta sträcka. Rytmisk snabb sträcka, 3:an-4:an hela tiden, och inget regn just när vi kör sträckan,, kul,,dagens behållning. Tyvärr slog Hjärtfors oss med 10 sek,, hhhmmmmm. Jag måste kommit åt fjärrkontrollen på något vis,,kameran stängdes av efter c:a 3 min. Tid=7,48,8.

Summering:                                                                                                                                            Starta upp tävling, vi kom igång,, bilen hel,,                                                                                   51 totalt i tävlingen av 161 startande,, 24:a (30 startande) i klassen, denna tävlingen kör värstingarna, (SSRCupen).